Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczano-twarogowe z cebulką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 400 g
cebula 2 duże
jajko 2
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
curry
Kucharek przyprawa do potraw
olej do smażenia
ser biały 300 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczano-twarogowe z cebulką

Ugotowane ziemniaki rozgnieść razem z twarogiem - można użyć ziemniaków, które zostały nam z obiadu, ważne aby nie były wodniste. Cebulę obrać, umyć, drobno pokroić i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Lekko przestudzoną cebulę dodać do masy ziemniaczano-serowej. Dodać jaja, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek. Na osobnym talerzu wsypać bułkę tartą. Łyżką nakładać masę do bułki tartej i formować kotleciki. Ważne, aby kotlety nie były za duże, łatwiej nam będzie je przewracać podczas smażenia i nie będą się rozpadać. Smażyć na rumiano na rozgrzanym ogniu i ostrożnie przewracać na drugą stronę. Kotlety są delikatne, po ostudzeniu twardnieją. Podajemy je z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 24.07.2013 08:16
ale pychota!
Stenka 31.05.2013 12:36
ciekawy przepis
Pomocnik 31.05.2013 11:43
super kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak