Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z pieczarkami i żółtym serem w sosie pomidorowym
Są dania, których wykonanie zajmuje trochę czasu, ale finalny smak rekompensuje to. Przepis na kotlety ziemniaczane z pieczarkami i serem do takich właśnie należy.
Do przygotowania farszu wykorzystałam pieczarki, ser i i ziemniaki - klasyczne połączenie, które większość z Was uwielbia. Urozmaiceniem natomiast jest sos z jakim podałam to danie. Domowy, kremowy, aromatyczny sos pomidorowy z mojego przepisu idealnie otulił upieczone kotleciki, tworząc ciekawy smak. To jedno z tych dań, którego smak zapamiętacie na długo.
Kroki postępowania

Każdą porcję masy ziemniaczanej rozpłaszczyć na dłoni, dodać porcję farszu i szczelnie zawinąć uformować spłaszczone, podłużne kotlety.

Kiedy kotlety są już usmażone z obu stron zdejmujemy je z patelni i odsączamy na ręczniku papierowym.

Kotlety podawać na gorąco polane sosem. Smacznego!
