Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z koperkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szk
jajko 1 szt
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z koperkiem

Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć, koperek posiekać, ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach do miękkości, następnie ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, a dwa ziemniaki rozdrobnić widelcem. Ziemniaki połączyć z cebulą, posiekanym koperkiem, dodać jajko, sól, pieprz oraz 1/3 szklanki bułki tartej. Całość dokładnie wymieszać. Z masy ziemniaczanej formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 25.01.2017 20:10
Bardzo fajny przepis.
Janina 25.01.2017 19:58
Fajny obiadek;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak