Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety ziemniaczane z grzybami.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 90 dag
jaja 2 szt
sól 1 łyżeczka
mąka pszenna min.2,5 szklanki
grzyby ok.2 smażone z cebulą i natką

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety ziemniaczane z grzybami.

Wystudzone,przeciśnięte przez praskę, ziemniaki, mąkę, sól i jajka wyrobić na jednolitą masę. Jeśli będzie się kleić mocno do rąk dosypać jeszcze mąki.Pokroić ciasto na porcje.Kawałki ciasta rozpłaszczać na dłoni, nakładać na środek farsz grzybowo-cebulowy ,złożyć brzegi,skleić i formować kotlety, lekko spłaszczać.Wkładać na rozgrzany olej i smażyć na złoto-brązowy kolor.Można podać np. z keczupem i ogórkami konserwowymi lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.04.2014 09:57
bardzo dobre jedzonko
Łucja 19.03.2013 12:47
pyszne kotleciki :)
Anna169Hosz 19.12.2012 14:25
Wyglądają na bardzo smaczne.
Rafał10 18.12.2012 11:07
mmmm wspaniałe!
jolajka 18.12.2012 08:27
fajny przepis
Magula 17.12.2012 22:31
fajny przepis
Silver Teaspoon 17.12.2012 21:59
pycha
treonina 17.12.2012 21:54
nigdy nie robiłam, ale wydają się pyszne :-) muszę wypróbować
IwonaKa 17.12.2012 21:44
ciekawy przepis,lubię takie kotleciki
Mysiunia 17.12.2012 21:41
robiłam bardzo podobnie i były super smaczne :)
Monika111 17.12.2012 21:36
Fajne,warto wypróbować
angelika14 17.12.2012 21:09
ciekawy sposób na ziemniaki, na pewno wypróbuję
Magda24 17.12.2012 20:49
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak