Kotlety z Sera i Groszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    50 dag
  • jajka

    4 szt
  • kukurydza

    1 puszka
  • groszek

    1 puszka
  • posiekana pietruszka

    1 natka
  • bułka tarta

    8 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser zmiel, dodaj jajka, odsączoną kukurydzę i groszek, posiekaną drobno natkę i tartą bułkę. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj na jednolitą masę. Formuj z niej płaskie, niewielkie kotlety. Smaż z obu stron na chrupiąco, na maśle wymieszanym z olejem. Odsącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z frytkami i surówką z marchewki i dymki z rodzynkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara55 31.10.2011 16:22
o jej i to się tak da?
szajba2 11.10.2011 17:49
nie dla mnie
kielcok1 15.09.2011 16:36
mogą być smaczne
Monika192 22.07.2010 11:37
ciekawe
aleida 09.06.2010 13:25
rzeczywiście ciekawy przepis
iwa643 28.05.2010 07:38
szkoda ze nie ma zdjecia ciekawe jak smakuje
SmacznaPyza 24.05.2010 10:54
ciekawe połączenie, ciekawe jak smakuje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat