kotlety z ryżu

kotlety z ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • natka kolendry

    3 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • ząbek czosnku

    3 szt
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    3 łyżki
  • otręby pszenne

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • NASIONA SLONECZNIKA

    3 (wyłuskane)
  • ryż brązowy

    3 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz wypłukać, zalać sześcioma szklankami wody i ugotować (powinien się lekko kleić) Czosnek rozetrzeć z solą, cebulę pokroić w kostkę. Ryż, cebulę, czosnek oraz nasiona słonecznika i natkę dokładnie zmiksować, wymieszać z sosem sojowym, przyprawić do smaku kolendrą, imbirem, solą i pieprzem. Z masy uformować nieduże kotleciki, obtaczać je w mące wymieszanej z otrębami. Smażyć na gorący tłuszczu. Podawać z sosem jogurtowo-koperkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

10.04.2011 12:23
ciekawy posmysł, muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat