Kotlety z posmakiem kapustki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1.25 kg
  • cebula biała

    1 sztuka
  • bułka

  • kapusta kiszona

    100 gram
  • marchew

    1
  • jajko

    1 sztuka
  • sól

  • czosnek

  • pieprz

  • olej do smażenia

  • mleko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z posmakiem kapustki foto
Mięso mielimy- miałam wołowo-wieprzowe. Cebule drobno szatkujemy. dodajemy do mięsa. Bułkę namaczamy w mleku-i odciśnięta dodajemy do masy mięsnej. Kapustę kiszona płuczemy i odciskamy, kroimy drobno. Obraną marchew ścieramy na grubych oczkach.Czosnek rozgniatamy. Doprawiamy sola i pieprzem i mieszamy.
Krok 2 - Kotlety z posmakiem kapustki foto
Formujemy w kotleciki jak na zdjęciu. delikatnie oprószamy bułką tartą, albo otrębami.
Krok 3 - Kotlety z posmakiem kapustki foto
Smażymy na rozgrzanym oleju -ja używam rzepakowego około 15.-18 minut na złoty kolor- z obydwóch stron. Podajemy do obiadu np. z ziemniakami, kaszą lub warzywami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smerfetka79 22.07.2012 19:36
polecam spróbować.
Ewelina47 20.07.2012 21:12
z kapustą kiszoną nie robiłam
teresa18 06.06.2012 20:56
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat