Kotlety z polędwicy w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    do smaku
  • śmietana

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Musztarda francuska Prymat

    do smaku
  • olej

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Polędwicę kroimy na plastry o grubości ok. 2cm. Następnie każdy solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu, przekładamy kotlety do garnka i zalewamy bulionem. Dusimy ok.15min., następnie dodajemy śmietanę i dalej dusimy przez ok.10min. Pod koniec dodajemy musztardę wg uznania i jeszcze chwilę gotujemy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.03.2013 00:05
smaczny obiadek
iknkirke 01.12.2011 11:19
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat