Kotlety z mortadeli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wieki temu, dokładnie w ubiegłym tysiącleciu, zajadano się wybornymi kotletami z mortadeli. „Wszedliśmy” w posiadanie włoskiej mortadeli z pistacjami i od razu wiedzieliśmy co z nią zrobić.
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mortadela

    150 gramów
  • ser salami

    2 plastry
  • mąka

    5 łyżek
  • jajko

    1 sztuka
  • panierka panko

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mortadeli kroimy 5 mm plastry (4 sztuki na dwie osoby). Na kotlet składają się dwa plastry+ plaster sera salami.
Obtaczamy kolejno:
Mąka
Jajko
Bułka tarta lub tak jak u nas panierka panko.
Smażymy na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat