Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Wiecie jak to jest, sentyment i mortadela dostępna w każdym sklepie? Nasze babcie i mamy ratowały nas tym, co było... Kotlety z mortadeli były dla nas traumą, jednak teraz chcieliśmy powrócić do dawnych smaków, do smaków z dzieciństwa.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    4 plastry
  • jajka

    2 sztuki
  • mąka

    0.5 szklanki
  • bułka tarta

    1 szklanka
  • mleko

    50 mililitrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry mortadeli obtaczamy w mące.

Przekładamy do rozkłóconych jajek w mleku z dodatkiem soli i pieprzu.

Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basiliana

17.12.2018 20:46
Smak dzieciństwa:) Ja akurat zawsze lubiłam te kotlety, obficie polane keczupem.

Bożena Matuszczyk

17.12.2018 19:52
To prawda ja często używam mortadeli chociaż wiem że dla niektórych to nie jest smaczna kiełbasa itd......

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat