Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki z rozmarynem, czosnkiem i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 0,5 kg
czosnek ząbki 2 ząbki
rozmaryn 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
jaja 2 sztuki
bułka tarta pikantna do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki z rozmarynem, czosnkiem i papryką

1. Karkówkę myjemy i rozbijamy na kotlety. Obtaczamy dokładnie w przyprawach, posypujemy czosnkiem i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso panierujemy maczając na początku w jajku, potem obtaczając w bułce.

2. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po 5-7 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak