kotlety z jajkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • jajko

    1 sztuka
  • tarta bułka

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierowania
  • Papryka słodka mielona Prymat

    pół łyżeczki
  • jaja na twardo

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso przygotowujemy jak na kotlety.Jajka obieramy ze skorupki i oblepiamy cienką warstwą mięsa.Obtaczamy w tartej bułce i smażymy na patelni na oleju,jak kotlety.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 28.02.2011 11:18
Bardzo smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat