Kotlety z jajek z natką pietruszki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    7 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    12 łyżek
  • cebula

    2 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
6 jajek gotujemy na twardo
Krok 2 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Natkę pietruszki myjemy i drobno siekamy
Krok 3 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Ugotowane i obrane jajka drobno siekamy.
Krok 4 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
Krok 5 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Do posiekanych jajek dodajemy wystudzoną, podsmażoną cebulę, jedno surowe jajko, natkę pietruszki, sól, pieprz i 6 łyżek bułki tartej (resztę bułki użyjemy do obtoczenia). Całość mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji i formujemy małe kotleciki.
Krok 6 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Kotlety obtaczamy w bułce tartej.
Krok 7 - Kotlety z jajek z natką pietruszki foto
Kotlety smażymy na oleju do uzyskania złotej skórki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 03.04.2017 18:36
Smaczne kotlety.
Janina 03.04.2017 16:46
Bardzo lubimy takie;))
Mysiunia 03.04.2017 15:40
muszę je w końcu zrobić!
w mojej kuchni 03.04.2017 12:24
same pyszności...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat