Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z jajek z koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Kotlety z jajek to smaczna alternatywa dla osób, które chcą lub ograniczają spożycie mięsa. Są dobrym pomysłem na obiad lub kolację.

Składniki:

jajko 5 sztuk
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ser żółty 100 gram
koperek świeży 2 łyżeczki
Sól kamienna spożywcza jodowana 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z jajek z koperkiem

Przepis na:

  • wegetariańskie kotlety
  • kotlety z jajek
  • obiad dla wegetarian

1. Cztery jajka ugotowane na twardo pokrój w drobną kostkę. Dodaj do nich ser żółty starty na tarce o grubych oczkach, lekko namoczoną bułkę tartą oraz całe jajko (nieugotowane, świeże).

2. Dopraw posiekanym koperkiem, solą i pieprzem. Wyrób jednolitą masę, następnie ufromuj kotlety.

3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oliwie.

Można je podawać z ugotowanymi ziemniakami. Dzięki dodatkowi koperku idealnie komponują się z mizerią lub sałatką coleslaw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 18.09.2017 13:23
dzięki :) ..
Wiktoria29 18.09.2017 13:22
dzięki :) ......
AsiaaK 13.09.2017 22:41
pomyslowe danie :)
jejkuchnia 13.09.2017 21:51
Bardzo apetyczne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak