Kotlety z jajek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowany ziemniak

    2 sztuki
  • koperek

    1 łyżka
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżki
  • gęsta śmietana

    2 łyżki
  • starta gałka muszkatołowa Prymat

    1/4 łyżeczkii
  • sól

    - -
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • jajko

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    4 sztuki
  • masło rozpuszczone

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka i ziemniaki zmielić w maszynce. Dodać surowe jajko, śmietanę, koperek oraz szczypiorek wraz z przyprawami. Następnie dokładnie wyrobić masę jajeczną, formując z niej kotleciki, a następnie obtaczać w bułce i smażyć na maśle lub oleju. Podawać ciepłe, z bułką i surówką sezonową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 27.06.2011 22:32
pyszne
kotlet 08.05.2011 22:20
takich jeszcze nie robiłem
magical66 08.05.2011 21:08
pycha, szkoda tylko, żer na zdjęciu tego nie ma...
jogobella231 12.03.2011 08:52
pycha
marcia71 11.03.2011 12:04
lubię to, tani kotlet
szajba2 16.01.2011 19:02
powinno być całkiem smaczne
Babciagramolka 22.12.2010 08:05
Robię- tyle że ja podaję z sosem koperkowym i ziemniakami
Barbara55 29.08.2010 14:15
chętnie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat