Kotlety z jaj i ryżu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • ryż

    2 torebki
  • natka pietruszki

  • sól, pieprz

  • bułka tarta

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryz oraz 5 jajek gotujemy. Ostudzone jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę.

2. Ostudzony ryż przekładamy do miski, dodajemy pokrojone jajka i 1 surowe oraz przyprawy. Na końcu dodajemy zieleninę. Mieszamy.

3. Z masy formujemy kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor przez około 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat