kotlety z fasoli i mięsa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szklanka ugotowanej fasoli

  • mięso pieczone

    20 dkg
  • cebula

    1
  • jajko

    1
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 dkg
  • smalec

    6 dkg
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulę podsmażyć na łyżce tłuszczu. Fasolę , mięso i cebulę zemleć , wbić jajko, doprawić do smaku. Uformować kotleciki,obtaczać w bułce tartej, smazyć na gorącym tłuszczu. Podawać z ziemniakami puree i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wacław 28.09.2013 09:16
podoba mi sie ten przepis !
Łukasz15 04.08.2013 10:32
Pyszne te kotleciki
cooleczka 28.01.2013 21:00
brzmi ciekawie
Grażyna13 05.12.2012 12:04
Pyszny pomysł :)
Fiffi 02.12.2012 22:48
apetyczne
maciek7 11.03.2012 19:00
pycha
IKrakowianka 21.10.2011 22:26
wyglądają apetycznie
barbara11561 11.07.2011 09:26
świetne
anja3107 16.05.2011 12:43
ciekawy przepis
kome 16.04.2011 23:04
hmm... mogą być dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat