kotlety z czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety

    5 sztuk
  • ząbek czosnku

    2 sztuki
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozbić kotlety, uformować medaliony. Czosnek rozetrzeć z solą i wymieszać z olejem. Mięso posolić, oprószyć pieprzem, natrzeć przygotowanym czosnkiem, pozostawić na jakiś czas. Piec na rozgrzanym oleju z obu stron ok. pięć minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakoszek 26.06.2011 09:01
Lubię wszystko co z czosnkiem:)
Małgorzata113 09.04.2011 10:33
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat