Kotlety z czerwonej fasoli

Kotlety z czerwonej fasoli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • tarta bułka

    do uzyskania właściwej konsysten
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pasta curry

    1 łyżeczka
  • przyprawy

    inne ulubione, do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • fasola

    2 puszki,konserwowej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę solimy, pieprzymy, dodajemy pastę curry i smażymy na oliwie aż zmięknie.
Odsączamy fasolę z zalewy i miksujemy ją w blenderze razem z usmażoną cebulą.
Do masy dodajemy jajka, resztę przypraw i bułkę tartą wymieszaną z parmezanem (bułki dajemy tyle żeby masa zrobiła się gęsta i dało się z niej lepić kotlety.
Lepimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na niewielkiej ilości oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat