Kotlety z brokuła

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • płatki owsiane

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • mozzarella

    60 gramów
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie al dente (około 7 minut). Po ugotowaniu, odcedzamy na sitku i rozgniatamy je widelcem.

Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy rozgnieciony przez prasek czosnek.

Do miski dodajemy rozgniecionego brokuła, cebulę z czosnkiem, jajko, starty na tarce ser, bułkę tartą, płatki owsiane i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość dużo). Wszystko razem mieszamy.

Formujemy kotlety (jeśli chcemy możemy obtoczyć w bułce tartej) i smażymy na oleju z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 05.10.2013 09:59
wspaniałe kotleciki:-)
Megg 02.10.2013 13:40
fajne kotleciki
jasiek 02.10.2013 12:42
ciekawy kotlecik
Ewa104 02.10.2013 12:28
Jak z brokuła,to z pewnością już je lubię.
everay 02.10.2013 12:26
fajny pomysł na kotleciki:)
Marta1986 02.10.2013 11:42
bardzo smaczne
lara 02.10.2013 11:34
ciekawa propozycja
Barbara13 02.10.2013 09:51
Bardzo ciekawy przepis
Mysiunia 02.10.2013 09:42
rewelacyjne!
Ola1984 02.10.2013 09:35
Tak, tak i jeszcze raz tak dla kotlecików warzywnych. Świetna propozycja na lekki i szybki obiad.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat