Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
brokuł
1 sztuka -
cebula
1 sztuka -
jajko
1 sztuka -
płatki owsiane
3 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
3 łyżki -
mozzarella
60 gramów -
czosnek
1 ząbek -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
olej
do smażenia
Sposób przygotowania
Różyczki brokuła gotujemy w osolonej wodzie al dente (około 7 minut). Po ugotowaniu, odcedzamy na sitku i rozgniatamy je widelcem.
Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodajemy rozgnieciony przez prasek czosnek.
Do miski dodajemy rozgniecionego brokuła, cebulę z czosnkiem, jajko, starty na tarce ser, bułkę tartą, płatki owsiane i doprawiamy do smaku solą i pieprzem (dość dużo). Wszystko razem mieszamy.
Formujemy kotlety (jeśli chcemy możemy obtoczyć w bułce tartej) i smażymy na oleju z każdej strony.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)