Kotlety w sosie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    1/2 kg
  • jajko

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • pieprz ziołowy

    1 łyżeczka
  • sól

  • tymianek

  • mąka

  • olej do smażenia

  • marchew

    1 sztuka
  • ogórek kiszony

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
  • Bulion grzybowy

    1 kostka
  • grzyby

    3 posiekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso mielone wymieszać z jajkiem, 1 cebula drobno pokrojoną w kosteczkę oraz przyprawami: papryka mielona, tymiankiem, pieprzem ziołowym i sola, wyrobić gładką mięsną masę i uformować małe kotlety które dokładnie obtoczyć w mace i obsmażyć na oleju na złoty kolor. Na drugiej patelni rozpuścić masło i podsmażyć na nim marchewkę pokrojoną w paseczki i cebulę pokrojona w piórka, do podsmażonej marchewki dolać 1.5 szklanki wody, dodać grzyby ja użyłam http://www.doradcasmaku.pl/przepis/178552/siekana-pasta-z-grzybow.html oraz kostkę grzybową, przykryć i gotować około 5 min, następnie dodać usmażone kotlety i doprawić do smaku, razem gotować jeszcze kilka minut, w tym czasie sos od mąki na kotletach zgęstnieje na sam koniec dodać ogórka pokrojonego w drobną kosteczkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czekoladka_m 06.06.2012 21:30
Oj lubimy, lubimy:)
Kuchareczka2 18.03.2012 11:07
pycha
Justyna Jussstiii 22.11.2011 11:07
super
treonina 22.11.2011 09:54
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat