Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety w panierce

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 25-30 dkg
mąka 0,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety w panierce

Mięso na kotlety umyć osuszyć na papierowym ręczniku.Pokroić na porcje i rozbić tłuczkiem.Każdy kawałek nasolić z obu stron. Jajko roztrzepać widelcem.Mięso oprószyć w mące, panierować w jajku i bułce tartej.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor.Podawać z ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak