Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety schnabowe w płatkach kukurydzianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
płatki migdałowe do panierowania
sól i pieprz
mąka pszenna do panierowania
jajko 2-3 szt.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schnabowe w płatkach kukurydzianych

Umyty schab pokrój w równej grubości plastry. Następnie rozbij te plastry tłuczkiem, oprósz je solą i czarnym mielonym pieprzem. W osobnych miseczkach przygotuj mąkę, pokruszone płatki kukurydziane oraz roztrzepane jajka. Każdy plaster maczaj najpierw w mące, potem w jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzej olej i smaż kotlety na rumiany kolor z każdej strony. Kotlety wybornie smakują z ziemniakami i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.06.2015 18:38
Robiłam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak