Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety schabowe z powidłami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
0,5 kg
olej
2 łyżki
smalec
2 lyżki
powidła śliwkowe
2 łyżki
mąka pszenna
2 łyżki
Goździki całe Prymat
4 szt
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
0,5 szklanki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety schabowe z powidłami

Schab włożyć do naczynia z wrzącą wodą, chwilkę podgotować. Pokroić w plastry, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z olejem. Do wywaru w którym gotował się schab dodać powidła, przyprawy i uzyskanym w ten sposób sosem podlać kotlety, dusić przez chwilę. Następnie kotlety wyjąć a sos zagęścić zawiesiną z mąki i wody. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 20.01.2014 19:49
Ciekawe połączenie.
Iwusia 04.02.2013 23:49
ooo ciekawy przepis :)
Katarzyna59 05.10.2012 12:17
pycha
Agnik 04.12.2011 10:42
takich jeszcze nie jadłam
Wafelek2601 23.07.2011 12:46
super
mehia 23.02.2011 15:13
niezłe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak