Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kotlety schabowe
2 sztuki -
Musztarda sarepska Prymat
2 łyżki -
mąka
5 łyżek -
jajko
1 sztuka -
Bułka tarta klasyczna Prymat
5 łyżek -
smalec gęsi
3 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Mięso rozbijamy, z obu stron smarujemy musztardą. Zawijamy w folię spożywczą, odstawiamy na noc do lodówki.
Na drugi dzień wyjmujemy kotlety z folii, obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem soli i pieprzu, następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się