Kotlety ryżowo-warzywne

Kotlety ryżowo-warzywne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • marchew

    1
  • por (biała część)

    1 kawałek
  • pietruszka korzeń

  • cebula biała

  • grysik

    1 łyżka
  • jajko

    1
  • ser żółty

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety ryżowo-warzywne

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pietruszkę i marchewkę można ugotować – ja użyłam warzyw z rosołu. Zetrzeć na tarce. Por drobno pokroić i sparzyć. Cebulę drobno pokroić. Ryż wymieszać z marchewką, pietruszką, porem, cebulą. Dodać jajko i grysik. Doprawić wolą i pieprzem według uznania. Wyrobić jednolitą masę i formować kulki. Smażyć na rozgrzanym oleju jak sznycle. Pod koniec smażenia na wierzch położyć plasterek żółtego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat