Kotlety po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    70 gram
  • wędlina

    4 plastry
  • ser żółty

    2 plastry
  • sos pomidorowy

    300 ml.
  • papryka czerwona

    1/4 szt.
  • mąka

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • tłuszcz do smażenia

  • kotlety schabowe

    2 (z kością)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety po węgiersku foto
Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem.
Krok 2 - Kotlety po węgiersku foto
Solimy, posypujemy pieprzem, papryką i obtaczamy w mące.

Obsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Kotlety po węgiersku foto
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę w paski, wędlinę zwijamy w rurki.
Krok 4 - Kotlety po węgiersku foto
Kotlety ściągamy z patelni, a na tym samym tłuszczu przesmażamy pieczarki i paprykę.
Krok 5 - Kotlety po węgiersku foto
Na każdym kotlecie układamy pieczarki, paprykę, wędlinę i ser.
Krok 6 - Kotlety po węgiersku foto
Sos pomidorowy wlewamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do niego kotlety.
Krok 7 - Kotlety po węgiersku foto
Zapiekamy bez przykrycia, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 15 min. Ser powinien się delikatnie przypiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakołyk 21.01.2014 00:31
Takich jeszcze nie robiłam :)
Klausia 19.01.2014 15:06
ciekawy pomysł :)
atort111 14.01.2014 00:18
kotleciki fajne
foczka-ks 13.01.2014 23:59
coś pysznego
msmariusz 13.01.2014 23:56
ładnie wygląda
Iwona32 13.01.2014 11:42
bardzo dobre;)
gusia1000 11.01.2014 23:09
Fajna rzecz do zjedzenia.
Grazyna0211 11.01.2014 18:38
pyszne danie moje smaki
goofy9 09.01.2014 23:06
świetny przepis i apetyczne zdjęcie
Ilona_eS 09.01.2014 20:06
aaaa i zabiore do siebie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat