Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
KOTLETY WIEPRZOWE
4 duże -
cebula
1 -
mąki
1 łyżka -
koncentratu pomidorowego
2 łyżki -
korniszony
2 -
sól, pieprz Prymat
-
wywaru (lub wody + Kucharek)
1 szkl.
Sposób przygotowania
Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zrumienić lekko drobno posiekaną cebulę, dodać mąkę, chwilkę przesmażyć, dodać koncentrat i całość rozprowadzić zimnym wywarem bądź też wodą. Wymieszać i trochę pogotować. Gdy nie mam pod ręką wywaru daję wodę wraz z Kucharkiem. Włożyć do sosu kotlety, dusić z 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kosteczkę ogórki.
Fantastyczne z kaszą lub kluseczkami. Bardzo pyszne z ziemniakami.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się