Kotlety po kijowsku

Kotlety po kijowsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś kurczaka z kością

    4 szt.
  • masło

    10 dag
  • jajko

    3 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl.
  • mąka

    według uznania
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso rozbij na cienkie płaty. Oprósz sola i pieprzem. Chłodź godzinę. masło pokrój na 4 długie słupki. odstaw do lodówki na godzinę. Połóż na płacie mięsa i dokładnie zwiń. oprósz mąką i panieruj w rotrzepanch jajkach i bułce tartej.
2. Kotlety odstaw do lodówki na 2 godziny. W garnku na średnim ogniu rozgrzej olej, włóż kotlety i smaż na mocno złoty kolor. Następnie ułóż na blasze i odstaw na 10 min. do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Podawaj z ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wlicka 12.12.2013 22:00
pyychota!!!
Krystyna32 12.07.2011 16:17
super
szyba 11.07.2011 19:53
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat