kotlety panierowane z podudzia kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podudzie z kurczaka

    4 szt.
  • jajko

    2 szt.
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 łyżek
  • olej

    4 łyżki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podudzia wyluzować z kości, ściągnąć skórę, rozbić dokładnie tłuczkiem, doprawić solą i pieprzem. Jajka rozbić i doprawić przyprawami, maczać mięso z obu stron i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju na patelni grillowej z obu stron, podać z pomidorem krojonym w plastry, posypanym cebulą i doprawionym solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KasiaK90 16.06.2012 21:46
super
halina17 13.05.2011 14:45
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat