Kotlety panierowane z indyka 1

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • indyk

    4 plastry
  • jajko

    1 szt
  • mleko

    3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    5 dag
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso rozbić, doprawić sola i pieprzem. Jajko rozbić z mlekiem. Mięso maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pacpaw 03.09.2012 20:11
filety indycze rzadko wykorzystuje w kuchni. muszę takie kotlety spróbować
ilka_86 14.01.2012 17:47
pyszne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat