Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z wieprzowiny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 60 dag
bułka czerstwa 1 szt
mleko 400 ml
jajko 1 szt
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z wieprzowiny

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć miękką, dodać do mięsa. Wbić duże jajko, wymieszać. Mięso przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić, zmoczyć dłonie i wyrabiać małe kotleciki. Na patelni rozgrzać olej, kotleciki obtoczyć w tartej bułce, smażyć z obu stron na rumiano, trzymać kilka minut w cieple, zdjąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 14.08.2014 17:34
takie kotleciki zawsze smaczne
Janina 14.08.2014 17:20
Ale bym zjadła takiego prosto z patelni, najlepsze;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak