Kotlety mielone z prawdziwkami

Kotlety mielone z prawdziwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ten aromat grzybów, po prostu zwala z nóg. Dzięki temu dodatkowi kotlety są bardzo soczyste i pełne leśnych smaków.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • prawdziwki

    150 gramów
  • mięso z łopatki wieprzowej mielone

    500 gramów
  • bułka tarta

    4 łyżki
  • jajo

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę.

Cebulę siekamy.

Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy cebulę, grzyby i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Smażymy na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat