Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprz - indycze

    50 dkg
  • jajko

    2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szklanka
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Mięso mielone, jajka, pokrojoną w kostkę cebulę, 2 łyżki bułki tartej i przyprawę Kebab-Gyros dobrze połączyć ze sobą. Do smaku doprawić solą.
Krok 2 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Porcję farszu mięsnego wielkości mniej więcej jajka kurzego rozpłaszczyć na dłoni i na środku położyć kilka czerwonych fasolek. Uformować kulkę, zlepiając fasolki w środku.
Krok 3 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Kotlety obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Kłaść na rozgrzany olej, lekko spłaszczone.
Krok 5 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor z obu stron.
Krok 6 - Kotlety mielone nadziane czerwoną fasolą z puszki foto
Podawać do obiadu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mysiunia 20.08.2013 13:16
bardzo ładnie się prezentują po rozkrojeniu :)
mysza75 02.08.2013 12:59
jakie fajne nadzienie
IwonaKa 18.07.2013 23:37
muszę spróbować takie zrobić
Alex_M 19.05.2013 10:50
fajnie nadziane ;)
Monika58 12.05.2013 15:57
wypróbuję, bo lubię i mielone i czerwoną fasolkę
Dorota37 12.05.2013 13:20
Bardzo fajny pomysł :-)
Bernadeta1 12.05.2013 12:18
ciekawa propozycja do wypróbowania
Magda24 11.05.2013 22:39
smaczna niespodzianka w mielonym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat