Kotlety mielone

Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • jajko

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Majeranek suszony Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem kuchennym. Zmielić w maszynce. Dodać jajka, bułkę tartą, wodę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać, formować kuleczki i smażyć na rozgrzanym oleju.
UrszulaS
Do masy na mielone można dodać pokrojona w kostkę cebule którą najpierw należy zeszklić na oleju z dodatkiem soli i pieprzu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 27.02.2016 15:03
pyszny obiad
mirosława4 27.02.2016 13:58
osobiście dodaję cebulę ale surową
Anna169Hosz 27.02.2016 13:22
Apetyczne mięsko.
Damiano 27.02.2016 09:11
bardzo dobre
Małgorzata92 27.02.2016 09:09
Pyszny obiadek :)
Ewelina1991 27.02.2016 09:00
smaczne kotleciki
Maridka19 27.02.2016 06:22
pyszne mięsko :)
Franciszek 27.02.2016 00:42
dobre jedzenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat