Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 g
jaja 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
majeranek do smaku
oergano do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Kroki postępowania

1
1. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy tak aby się zeszkliła i odstawiamy do ostygnięcia.

2. Mięsko, ostudzoną cebulkę, jajo i przyprawy wrzucamy do jednej miseczki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pod koniec warto jeszcze raz spróbować i doprawić aby niczego nie brakowało.
Krok 1 - Kotlety mielone foto
2
3. Z mięska formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 2 - Kotlety mielone foto
3
4. Smażymy na patelni an rozgrzanym oleju lub oliwie na rumiano. Pamiętajmy aby nie smażyć ich na dużym ogniu, żeby mięsko w środku dobrze się wysmażyło a nie było surowe.

SMACZNEGO :)
Krok 3 - Kotlety mielone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 12.03.2014 09:02
często u mnie goszczą
fotoviderek 01.05.2013 08:01
Świetne mielone :)
pycia9 05.02.2013 10:30
lubie mielone
RenataZ-et 14.01.2013 19:43
Też bardzo często robię takie mielone kotlety. Najczęściej polewam je sosem pieczarkowym albo pomidorowym-mniam :)
Wafelek2601 20.12.2012 09:46
Bardzo lubię i często robię :)
pajbek 14.12.2012 01:48
Lubię mielone :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak