Kotlety mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • jaja

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • majeranek

    do smaku
  • oergano

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kotlety mielone foto
1. Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, podsmażamy tak aby się zeszkliła i odstawiamy do ostygnięcia.

2. Mięsko, ostudzoną cebulkę, jajo i przyprawy wrzucamy do jednej miseczki i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pod koniec warto jeszcze raz spróbować i doprawić aby niczego nie brakowało.
Krok 2 - Kotlety mielone foto
3. Z mięska formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej.
Krok 3 - Kotlety mielone foto
4. Smażymy na patelni an rozgrzanym oleju lub oliwie na rumiano. Pamiętajmy aby nie smażyć ich na dużym ogniu, żeby mięsko w środku dobrze się wysmażyło a nie było surowe.

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 12.03.2014 09:02
często u mnie goszczą
fotoviderek 01.05.2013 08:01
Świetne mielone :)
pycia9 05.02.2013 10:30
lubie mielone
RenataZ-et 14.01.2013 19:43
Też bardzo często robię takie mielone kotlety. Najczęściej polewam je sosem pieczarkowym albo pomidorowym-mniam :)
Wafelek2601 20.12.2012 09:46
Bardzo lubię i często robię :)
pajbek 14.12.2012 01:48
Lubię mielone :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat