Przepis i sposób przygotowania na: kotlety mielone
wszystkie składniki oprócz bułki tartej i oleju dokładnie wyrabiamy, formujemy owalne kotleciki, panierujemy w bułce i smażymy z obu stron na złoto
mięso mielone |
500 g
|
jajko |
1-2 sztuki
|
cebula |
1 sztula
|
czosnek |
1-2 ząbki
|
pietruszka suszona |
1 łyżka
|
mleko |
1 szklanka
|
kasza manna |
0,5 szklanki
|
kucharek do smaku |
|
pieprz do smaku |
|
Bułka tarta klasyczna Prymat |
|
olej do smażenia |
|
bułka czerstwa |
1 sztuka
|
Koperek suszony Prymat |
1 łyżka
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: