Kotlety kalafiorowo-brokułowe

Kotlety kalafiorowo-brokułowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • brokuł

    1 szt
  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety kalafiorowo-brokułowe

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Kalafiora i brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzątku ok 5 minut. Kalafiora, brokuła i makaron wkładamy do miksera, wbijamy 2 jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Formujemy małe kotleciki, któe obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Jeśli kotleciki nam się rozpadają to do masy dodajemy trochę bułki tartej dla zagęszczenia lub startego żółtego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat