Kotlety kalafiorowo-brokułowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    200 g
  • brokuł

    1 szt
  • kalafior

    1 szt
  • jajko

    2 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.
Kalafiora i brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzątku ok 5 minut. Kalafiora, brokuła i makaron wkładamy do miksera, wbijamy 2 jajka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Formujemy małe kotleciki, któe obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej oliwie. Jeśli kotleciki nam się rozpadają to do masy dodajemy trochę bułki tartej dla zagęszczenia lub startego żółtego sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat