Kotlety jajeczne z serem

Kotlety jajeczne z serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    garść
  • mleko

    5 łyżek
  • przyprawa uniwersalna

  • przyprawa gyros

  • majeranek

  • cebula

    szt
  • zielona pietruszka

  • ser gouda

    10 (tarty)
  • jajko ugotowane na twardo

    14 szt
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, ser żółty tak samo. Wbić dwa surowe jajka,wlać mleko, dodać bułkę tartą,pokrojoną drobno cebulę, posiekana zieloną pietruszkę oraz wszystkie potrzebne przyprawy. Wymieszać dobrze. Uformować owalne kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej po czym smażyć na rozgrzanym oleju (na średnim ogniu).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.04.2016 07:47
dobre kotlety
IwonaKa 02.04.2016 11:59
tez takie robię,pyszne
Kejti 27.02.2014 20:43
Fajne takie kotleciki :-)
aniagdz 23.02.2014 18:15
fajny pomysł, kiedyś robiłam, polecam:)
Kuchenka 23.02.2014 17:35
super są :)
Romanowka 23.02.2014 17:19
smaczne kotleciki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat