kotlety jajeczne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    10
  • bułka

    1
  • mleko

    3/4 szkl
  • koper świeży

  • sól

  • pieprz

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • tłuszcz

    9 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

8 jajek ugotować na twardo i zmielić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Do zmielonych jajek dodać dwa surowe, namoczoną bułkę, posiekany koper, przyprawy i dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 07.12.2012 20:04
fajne
ben-ka 04.09.2012 08:57
robię bo lubię:)
IKrakowianka 16.06.2012 17:38
super na obiad
ankaryba 12.02.2012 16:10
pyszne
Monika193 14.12.2011 22:00
pyszne
MAR3STA 06.12.2011 21:55
świetne
Wafelek2601 28.11.2011 00:51
smaczne
Wacław 27.11.2011 10:18
fajne !
mirosława4 25.11.2011 19:33
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat