Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jaglane z kapustą
. Pieczarki myjemy, obieramy i najlepiej rozdrabniamy razem z cebulą.
Kapustę drobno ścieramy.
Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z cebulą do pieczarek dodajemy kapustę chwilę jeszcze przesmażamy studzimy.
Kaszę przekładamy do miski mieszamy aby kasza się rozpadła.
Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, dodajemy przyprawy, wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i kaszę mannę wyrabiamy masę.
Jeżeli masa wyjdzie wolna można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.
Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.
Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu ale są też pyszne na zimno do pieczywa.
POLECAM!!!!