Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety jaglane z kapustą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 10 dkg
kapusta biała 1/2 szt
pieczarki 5 szt
cebula biała 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka wędzona słodka mielona Prymat do smaku
jajko 1 szt
kasza manna 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
masło klarowane 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety jaglane z kapustą

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu studzimy.

. Pieczarki myjemy, obieramy i najlepiej rozdrabniamy razem z cebulą.
Kapustę drobno ścieramy.

Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pieczarki z cebulą do pieczarek dodajemy kapustę chwilę jeszcze przesmażamy studzimy.

Kaszę przekładamy do miski mieszamy aby kasza się rozpadła.

Do kaszy dodajemy zimne pieczarki, dodajemy przyprawy, wbijamy jajko wsypujemy bułkę tartą i kaszę mannę wyrabiamy masę.

Jeżeli masa wyjdzie wolna można dodać trochę bułki tartej albo kaszy manny.

Z masy najlepiej mokrymi dłońmi formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu ale są też pyszne na zimno do pieczywa.

POLECAM!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 19.07.2017 00:49
jestem pod wrażeniem pomysłu :-)
gusia1000 17.07.2017 23:35
Dobre takie.
Ola1984 15.07.2017 09:29
Pyszne kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak