Kotlety drobiowe w serowej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kotlety z piersi kurczaka w pysznej serowej panierce z dodatkiem czosnku granulowanego. Idealnie smakują z ziemniaczanym purée i warzywną sałatką.
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Kotlety:

  • piersi z kurczaka

    700 g
  • sól

    2 łyżeczki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 łyżeczki
  • masło klarowane

    4 łyżki

Panierka:

  • jajko

    2 sztuki
  • mleko

    4 łyżki
  • ser tarty

    150 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    100 g
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
Każdego kotleta delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.
2. Panierka: jajka roztrzepać z mlekiem.
Bułkę tatrą wymieszać z serem żółtym oraz czosnkiem granulowanym.
Każdy plaster mięsa maczać w jajkach a następnie obtaczać w serowej panierce
3. Smażyć kotlety na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat