Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe w serowej panierce

5.0
(96)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kotlety z piersi kurczaka w pysznej serowej panierce z dodatkiem czosnku granulowanego. Idealnie smakują z ziemniaczanym purée i warzywną sałatką.

Składniki:

Kotlety:

piersi z kurczaka 700 g
sól 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 łyżeczki
masło klarowane 4 łyżki

Panierka:

jajko 2 sztuki
mleko 4 łyżki
ser tarty 150 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w serowej panierce

1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry.
Każdego kotleta delikatnie roztłuc, oprószyć solą i pieprzem.
2. Panierka: jajka roztrzepać z mlekiem.
Bułkę tatrą wymieszać z serem żółtym oraz czosnkiem granulowanym.
Każdy plaster mięsa maczać w jajkach a następnie obtaczać w serowej panierce
3. Smażyć kotlety na rozgrzanym maśle klarowanym, na rumiano z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak