Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1 szt ( podwójna )
jajko 3 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 łyżeczki,
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka,
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki,

dodatkowo;

płatki kukurydziane do panierowania,
masło klarowane do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w chrupiącej panierce

Filet drobiowe, pociąć na kotlety, oczyścić, umyć i osuszyć, lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem.

Zostawić na 10 minut.

Jajka rozbełtać dodać przyprawy wymieszać.

Do rozbełtanych jajek włożyć filety i zostawić na 30 minut.

Płatki kukurydziane rozgnieśc wałkiem.

Filety panierować w płatkach i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Podawać do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.05.2017 11:32
Dziękuję ;)
gosia56 17.05.2017 10:06
super mięsko ;)
IKrakowianka 16.05.2017 21:30
świetne kotlety
marzut 16.05.2017 21:03
Fajne danie
Aleksandra/Olcia 16.05.2017 20:59
mniam mniam
Wafelek2601 16.05.2017 20:29
Lubię takie kotlety
gusia1000 16.05.2017 16:59
Pyszne mięso.
Ela15 16.05.2017 16:54
uwielbiam takie kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak