Kotlety do hamburgerów

Kotlety do hamburgerów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    250 g
  • jajko

    1 szt
  • koperek

    do smaku
  • otręby pszenne

    5 łyżek
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety do hamburgerów

Mięsko mielone łączymy z jajkiem i otrębami. Otrąb używam zamiast bułki.
Dodajemy posiekany koperek.
Przyprawiamy do smaku.

Formujemy płaskie kotleciki i smażymy na rozgrzanej patelni. Z tych proporcji wyszło mi 7 kotlecików.

ZDROWSZA WERSJA: kotleciki można wsadzić do piekarnik ana 40 min, nagrzanego do 190 stopni. W taki sposób kotlety oddadzą cały swój tłuszcz.

SMACZNEGO !

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Zdzisław 18.08.2012 13:19
mielone to lubię bardzo
marzena06 18.08.2012 11:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat