Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety Devolay z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 podwójne
papryka konserwowa
jajko 2 sztuki
sól
pieprz
margaryna 5 dag
bułka tarta pikantna
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety Devolay z papryką

WYKONANIE:

Piersi mielimy z bułką odciśniętą lub drobno siekamy, dodajemy jajo, roztopiony tłuszcz, sól i pieprz. Formujemy placki i nadziewamy pokrojoną w paski lub kostkę paprykę, panierujemy w bułce tartej. Smażymy w głębokim oleju na złoty kolor.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 19.04.2014 12:22
wersji z papryką jeszcze nie próbowałam. Ale bardzo pomysłowe;)
Ola1young 01.04.2014 17:31
pyszny obiadek :)
Klausia 10.03.2014 10:24
z papryką ciekawie :D
IwonaKa 11.02.2014 21:20
pycha,takie własnie lubię
Piotr-21 08.12.2013 21:32
pyszne na obiad
Barbara/zuza22_85 08.12.2013 21:22
bardzo dobre
Aleksandra/Olcia 08.12.2013 21:03
super,ale devolay tylko z masełkiem.....najlepiej pietruszkowym z nuta czosnku
Małgorzata106 08.12.2013 20:43
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak