Kotlety cielęce z żurawinami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kotlety cielęce bez kości 4 po 170 gram

    700 gram
  • cukier drobny

    120 gram
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • woda

    80 ml
  • żurawina

  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety usmażyć na oliwie aż będą brązowe, następnie odlać tłuszcz.

Dodać pozostałe składniki. Zagotować. Ogień zmniejszyć i dusić pod przykryciem przez 30 minut. Kotlety podawać polane sosem.

Ja osobiście używam żurawiny mrożonej i wychodzi wspaniale.

Kuchnia Szwedzka. Idealnie pasują do fasolki szparagowej zielonej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 07.03.2012 00:09
dobre
Ela20 06.09.2010 21:33
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat