Kotlety cielęce z chrzanem

Kotlety cielęce z chrzanem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeży, tarty chrzan

    4 łyżki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cukier

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • mąka

    2-3 łyżki
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • natka z pietruszki

  • cielęcina

    60 zadnia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kotlety cielęce z chrzanem

Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Wysypać mąkę na talerzyk, dodać sól, pieprz, wymieszać. Każdy plaster mięsa obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 5-6 minut z każdej strony. Chrzan, żółtko i cukier dokładnie wymieszać. Kotlety przełożyć do żaroodpornego naczynia lub brytfanny, na każdym położyć warstwę masy chrzanowej, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 150 stopni na kilka minut. Wyjąć, każdy kotlet skropić sokiem z cytryny, udekorować natką z pietruszki i podać na stół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

IKrakowianka 09.09.2011 00:46
wyśmienite
RenataZ-et 23.11.2010 16:38
Fajne, takie ostre ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat