kotlet szwajcarski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka duża

    1 szt
  • masło

    20 gram
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    do panierowania
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do panierowania
  • olej

    do smażenia
  • ser gouda

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kotlet szwajcarski foto
pierś z kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem
Krok 2 - kotlet szwajcarski foto
Ser żółty i masełko pokroić w paski. Ja do każdego kotlecika dodałam po trzy kawałeczki sera i kawałeczek masełka
Krok 3 - kotlet szwajcarski foto
Kotlety zwinąć dość ciasno. Należy zwrócić uwagę, żeby ser żółty i masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
Krok 4 - kotlet szwajcarski foto
Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 22.10.2012 10:54
smacznie nadziane kotlety
irenka 23.09.2012 19:15
pyszny,lubię
Poison1988 23.09.2012 14:28
pysznie wygląda i za pewnie tak samo smakuje :)
artur7 23.09.2012 12:55
lubię taki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat