Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOTLET SOBIESKIEGO

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 2 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
wieprzowina 1/2 (bez kości)
pasztet 1 (drobiowy)

Przepis i sposób przygotowania na: KOTLET SOBIESKIEGO

Kroki postępowania

1
Tłuszcz do smażenia
Wykonanie:
Mięso wy porcjować, rozbić z solą i pieprzem.
Krok 1 - KOTLET SOBIESKIEGO foto
2
Następnie smarować kotleciki z obu stron pasztetem, moczyć w rozmąconym jajku i panierować w bułce z mąką.
Krok 2 - KOTLET SOBIESKIEGO foto
3
Smażyć na rumiano (najlepiej na smalcu).
Krok 3 - KOTLET SOBIESKIEGO foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lis 08.09.2013 01:14
pysznie wygląda:)
lara 07.09.2013 19:35
ciekawa propozycja
cukiereczek 07.09.2013 17:35
prosty i smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak