Kotlet schabowy pod kołderką z pieczarek i żółtego sera

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • mąka owsiana

  • bułka tarta

dodatkowo

  • pieczarki

    5-6 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • masło klarowane

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • ser żółty gouda tarty

    3-4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety najpierw obtaczamy w mące owsianej lub innej ,pózniej w jajku i bułce tartej.
Pieczarki myjemy kroimy w plastry podsmażamy na masle z cebulą doprawiamy pieprzem i solą albo zamiast soli czubricą zieloną.
Kotlety podsmaża my z jednej strony odwracamy i podsmażamy chwilę .Na górę każdego kotleta wykładamy pieczarki i posypujemy żółtym serem.
Patelnię przykrywamy na chwilę aż serek się rozpuści .
Podajemy na ciepło;

POLECAM!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.06.2015 20:22
pyszne takie kotlety
gosia56 03.06.2015 09:49
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
fotoviderek 02.06.2015 22:15
Jak zwykle pięknie podane :)
Róża1 02.06.2015 19:41
bardzo smaczny kotlecik :-)
gusia1000 02.06.2015 18:59
Apetyczny kotlet.
IKrakowianka 02.06.2015 17:07
bardzo apetyczne danie
jasiek 02.06.2015 14:53
doskonale wzbogacenie kotleta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat